Kasvohoito; miksi käydä ja kuinka usein?

kasvohoito

Kasvohoito ja sen päämäärä on aina henkilökohtainen ja hoidon tavoitteet määritellään ihotyyppisi mukaan. Kasvohoidoissa on tarkoituksena esimerkiksi puhdistaa ja pehmentää ihoa tai elvyttää ja tasapainottaa ihon toimintoja, kiinteyttää, heleyttää tai hoitaa ihomuutoksia. Kasvojen iho on koko ajan alttiina ulkoisille vaikutuksille kuten pakkasille, tuulelle ja kesällä uv-säteilylle. Ensimmäiset ikääntymisen merkit näkyvätkin juuri kasvojen iholla, silmien ympäryksillä tai pieninä juonteina muualla ihossa. Kasvojen ihonhoidossa on valittavana useita eri hoitomuotoja, laitteita sekä tuotteita – niistä kosmetologi valitsee juuri sinun ihotyypillesi sopivat. 

Vuodenajat vaikuttavat ihollamme tapahtuviin muutoksiin. Jopa Ihon paksuus vaihtelee vuodenajan mukaan, se on ohuinta talvella ja paksuinta kesällä. Kasvojen ihoa olisi hyvä hoitaa kasvohoidossa pääsääntöisesti kerran vuodenaikaan nähden, mikäli ihotyyppi on normaali. Lisäksi voit yhdessä kosmetologin kanssa suunnitella tarvittaessa sarjahoitoja ihollesi. 

KasvohoitoIhollamme tapahtuu muutoksia ympärivuoden, joista yleisempiä ovat epäpuhtaudet iholla, rasvoittuminen, kuivuminen, ikääntymisen merkit ja erilaisten ihotautien aiheuttamat muutokset kuten akne.

Kasvojen iho uudistuu 28 päivässä ja muu vartalon iho noin kolmessa kuukaudessa. Tämän takia esimerkiksi rusketus kesällä häviää ensin kasvoilta. Vuodenaika, ilmasto, runsas vesipesu ja hankausliikkeet iholla vaikuttavat ihon kosteuspitoisuuden alenemiseen, jolloin iholla oleva rasva-aine suojakerros kuluu pois ja iho kuivuu helpommin. Näin talvella onkin muistettava ihon riittävä kosteutus ja suoja erimerkiksi ulkoillessa. Kasvohoidossa ihon höyryttäminen tuo iholle kosteutta ulkoapäin ja naamioiden vaikutus sitoo kosteutta iholle ja estää sitä haihtumasta.

Villi Vadelman Kasvohoidot ja ajanvaraus

Osta luonnollisia ihonhoitotuotteita verkkokaupastamme


Lähde: Ihonhoito kauneudenhoitoalalla, Sanoma Pro Oy, 2017.