Happokuorinta – tehokas ja turvallinen hoitomenetelmä

Kosmetologi tekee happokuorintaa asiakkaan kasvoille

Happokuorinta on supertehokas keino hoitaa ihon ikämuutoksia, liikapigmentaatioita, epäpuhtauksia ja aknea sekä tasoittaa ihon pintaa ja väriä. Lue, miten hoitohapot toimivat ja miksi happokuorinta on paras valinta niin monelle ihotyypille.

Säännöllinen kuorinta on yksi tärkeimmistä ihonhoidon rutiineista

Ihon kuorinta irrottaa kuolleita ihosoluja kirkastaen sameaa ihoa ja parantaen muiden hoitoaineiden imeytymistä ihoon. Säännöllinen kuorinta puhdistaa tukkeutuneita ihohuokosia ja auttaa ennaltaehkäisemään bakteerien kasvua. Iho tuntuu ja näyttää tasaisemmalta ja heleämmältä.

Usein erilaiset kuorintavaihtoehdot ja itselle sopivan kuorinnan valitseminen tuottavat kuitenkin hieman päänvaivaa. Kuinka usein ihoa tulisi kuoria? Sopiiko kuorinta herkälle iholleni? Mikä kuorinta on paras ikääntyvälle iholle? Tai mikä ihmettä ovat AHA- ja PHA-hapot?

Tässä artikkelissa käydään läpi kuorinnan perusteet ja tutustutaan tarkemmin tehokkaisiin happokuorintoihin.

Kemiallinen happokuorinta vai mekaaninen kuorinta?

Kuorinta voidaan tehdä karkeasti ottaen kahdella eri tavalla, joko mekaanisesti tai kemiallisesti.

Mekaanisissa kuorinnoissa pääosaa näyttelevät ihoa mekaanisesti hankaavat rakeet, jotka oikein käytettyinä ja riittävän hienojakoisina toimivat hyvin esimerkiksi paksun ja rasvoittuvan ihon kuorintaan.  Mekaanisen kuorinnan kanssa sorrutaan kuitenkin helposti liian karkeisiin rakeisiin ja liialliseen ihon hankaamiseen, mikä rasittaa ja kuivattaa ihoa.

Tehokas vaihtoehto mekaaniselle kuorinnalle onkin kemiallinen kuorinta, jonka teho perustuu rakeiden sijaan esimerkiksi AHA- tai PHA-happoihin. Happokuorinta nimenä saattaa äkkiseltään kuulostaa korvaan jopa melko hurjalta, mutta syytä huoleen ei ole.

Kemiallinen happokuorinta on todella tehokas, mutta turvallinen hoitomenetelmä. Happokuorinta on koostumukseltaan yleensä joko geeli- tai voidemainen, jolloin se tasoittaa ihoa ja uudistaa ihon pintakerroksia aiheuttamatta siihen mekaanista rasitusta.

Happokuorinnan etuna on, että se voidaan tehdä erivahvuisilla hapoilla riippuen asiakkaan yksilöllisestä ihotyypistä. Herkempikään iho ei siis ole esteenä happokuorinnalle, kun se tehdään ihotyypin mukaan miedommalla hapolla.

Tehokkain tapa uudistaa ihoa kemiallisen kuorinnan avulla on varata aika ammattilaisen tekemään kuorintaan. Kannattaa myös kysyä kosmetologilta apua omalle ihotyypille sopivien kotihoitoon tarkoitettujen kuorinta-aineiden valinnassa.

Happokuorinnan hyödyt

Ammattilaisen tekemä happokuorinta on erittäin tehokas hoito erilaisten iho-ongelmien taltuttamiseen ja ihon uudistamiseen.

Happokuorinnalla voidaan hoitaa esimerkiksi juonteita ja ryppyjä, pigmenttimuutoksia sekä suurihuokoista ja rasvaista ihoa. Happokuorinnan avulla voidaan myös vähentää bakteerinkasvua iholla.

Ihotyypin mukaan valitut hoitohapot kuorivat ihoa tehokkaasti ja nopeuttavat kuolleen ihosolukon poistumista iholta tasoittaen näin sekä ihon pintaa että väriä. Tuloksena on heleämmän, kirkkaamman ja napakamman tuntuinen iho.

Vaihtoehtoja erilaisten ihotyyppien kemialliseen kuorintaan

  • AHA-hapot eli alfahydroksihapot ovat tehokkaita ihon tasoittajia, jotka tunnetaan myös nimellä hedelmähapot. Monissa hedelmissä ja kasveissa luonnollisesti esiintyvät AHA-hapot kuorivat tehokkaasti kuolleita ihosoluja ihon pinnalta, minkä seurauksena ihon sävy ja rakenne tasoittuu ja kirkastuu silminnähden. AHA-hapot parantavat myös muiden ihonhoitoaineiden imeytymistä, mikä luonnollisesti vahvistaa niiden tehoa.Esimerkiksi alfahydroksihappoja ja kosteudensitomiskykyä parantavaa maitohappoa (AHA-happo sekin) sisältävä kemiallinen kuorinta on erittäin tehokas vaihtoehto ikääntyvän ihon, arpien ja valovaurioiden hoitoon.
  • PHA-hapot eli polyhydroksihapot puolestaan ovat hieman AHA-happoja hellävaraisempia. AHA-happojen tavoin ne kuorivat kuollutta ihosolukkoa ihon pinnalta, joskin suuremman molekyylikokonsa vuoksi hieman edellä mainittuja pinnallisemmin. Kuorivan vaikutuksensa lisäksi PHA-hapoilla on ihoa suojaava antioksidanttinen vaikutus.PHA-happoja ja esimerkiksi kosteudensitomiskykyä parantavaa maitohappoa (AHA-happo) sisältävä happokuorinta soveltuu normaalille-, epäpuhtaalle-, ja akneiholle sekä ei-reaktiivisen Rosacean hoitoon.
  • Entsyymikuorinta on kemiallisista kuorinnoista miedoin ja hellävaraisin ihon kirkastaja ja uudistaja. Happokuorinnoista poiketen entsyymit kuorivat ainoastaan ihon pinnan kuolleita soluja ja vaikutus on pinnallisempi. Kuorinnan lisäksi entsyymit ravitsevat ihoa ja parantavat hoitoaineiden imeytymistä.Esimerkiksi granaattiomenan entsyymejä sisältävä entsyymikuorinta soveltuu erinomaisesti herkän, ärtyneen ja couperoottisen ihon kuorintaan.

Uudista ihosi pintaa ja lisää sen solu-uusiutumista

Happokuorinta voidaan tehdä osana muuta kasvohoitoa, mutta parhaisiin hoitotuloksiin päästään sarjahoidoilla. Varaa aika ihoa kirkastavaan ja puhdistavaan kemialliseen happokuorintaan, joka räätälöidään sinun yksilöllisten tarpeidesi ja ihotyyppisi mukaan. Varaa aika täältä >>

Poimi Villi Vadelman suosikit ihon kuorintaan kotona

BTB13 Kuorintageeli – Medical AHA & PHA Peeling on kaikille ihotyypeille sopiva kemiallinen kuorintageeli, joka sisältää AHA-, BHA- ja PHA-happoja. Kuorintageeli poistaa kuolleita ihosoluja ja kirkastaa ihoa.
Tilaa tuote tästä >>

BTB13 Pro-Age Kasvokuorinta – AHA Duo Scrub poistaa kuolleita ihosoluja puhdistaen ja kirkastaen ihoa. Kaksivaikutteinen kuorinta sisältää kuolleita ihosoluja mekaanisesti kuorivaa bambujauhetta sekä kemiallisesti ihon pintaproteiineja liuottavia, luonnollisia AHA-happoja. Kuorinta kosteuttaa sekä kiinteyttää ihoa parantamalla prokollageenin tuotantoa. Tilaa tuote tästä >>