Imukuppihieronta kiinteyttää ihoa ja rentouttaa

imukuppihieronta

Bellabaci-imukuppihieronta lyhyesti

Bellabaci-imukuppihieronta on ympäri maailman suosittu hoitomenetelmä, joka on rantautunut nyt myös Suomeen.

Imukuppihieronta aktivoi alipaineen avulla kehon omaa lymfasysteemiä ja verenkiertoa, jolloin saadaan aikaan muun muassa ihoa kiinteyttävä ja lihaksia rentouttava vaikutus.

Miten se toimii?

Imukuppihieronta perustuu siis alipaineeseen, joka muodostetaan ihon pintaan silikonisilla Bellabaci-imukupeilla. Alipaineen avulla pyritään vilkastuttamaan verenkiertoa, stimuloimaan ihon uudistumista ja vahvistamaan ihoa.

Hoidon aikana imukuppeja liikutellaan iholla lymfajärjestelmän mukaisiin suuntiin erilaisin, esimerkiksi pyörivin, pumppaavin ja ravistelevin vedoin.

Imukupin sisälle syntyy puristettaessa imupaine, joka vetää alempia kudoksia ylöspäin löysentäen kiinni kasvaneita kudoksia ja aktivoi kehon lymfajärjestelmää auttaen poistamaan ylimääräisiä nesteitä sekä kuona-aineita. Alipaineen ansiosta uutta verta pääsee virtaamaan tukkeutuneille lihaksille ja iholle.

Käytännössä paine nostaa patoutuneita toksiineja ihon ylempiin kerroksiin, jolloin kehon oma puhdistusjärjestelmä aktivoituu ja poistaa ne.

Juuret vanhassa kiinalaisessa kuppausperinteessä

Eteläafrikkalainen Bellabaci-konsepti on kotoisin Kapkaupungista, mutta hoitomenetelmän juuret ovat kuitenkin alkujaan perinteisessä kiinalaisessa kuppaushoidossa, josta myös Bellabaci on saanut innoituksensa.

Imukuppihieronnassa hyödynnetään lymfahierontaa ja se on verrattavissa myös syväkudoshierontaan sekä klassiseen hierontaan. Kyseessä on siis hidas ja rentouttava hieronta, jolla voidaan hoitaa paitsi koko kehoa kasvoista varpaisiin, rauhoittaa myös mieltä.

Erityisen tehokkaan Bellabaci-menetelmästä tekee se, että imukuppien avulla imupaine ulottuu peräti 10 cm syvyyteen pehmytkudoksessa, kiinnikkeissä ja elimissä.

Imukuppihieronnan hyödyt

Imukuppihieronta on hoitomenetelmänä erittäin kokonaisvaltainen, koska sen avulla voidaan hoitaa lähes koko kehoa ja vaikuttaa niin lihaksiston, ihon, suoliston kuin hermostonkin tasapainoon.  
 
Imukuppikäsittely itsessään voidaan tehdä päänahkaa lukuun ottamatta kaikkialle vartalon ja kasvojen iholle.  
 

 • Imukuppihieronnan avulla voidaan stimuloida kollageenin tuotantoa ennaltaehkäisten ja hoitaen ikääntymisen merkkejä.  
   
  Menetelmän avulla voidaan lisätä ihon elastisuutta sekä uusiutumiskykyä. Säännöllinen hoito kiinteyttää sekä vahvistaa ihoa ja saa sen näyttämään kirkkaammalta ja tasaisemmalta.  
   
  Imukuppihieronnan avulla voidaan myös häivyttää venytysarpia ja laajentuneita verisuonia paikallisesti sekä tehostaa erilaisten hoitoaineiden imeytymistä, jolloin esimerkiksi niiden antiage-vaikutus tehostuu.  
   
 • Bellabaci-hoitomenetelmä on todella tehokas apu myös selluliitin hoidossa. 
   
  Selluliitti on epätasaisuutena iholla näkyvää ylimääräistä rasvaa, jota muodostuu nestekierron heikkenemisen ja hidastumisen seurauksena etenkin alavartaloon.   
   
  Alipaineen avulla voidaan kuitenkin vaikuttaa tähän hidastumiseen vilkastuttamalla verenkiertoa ja lymfasysteemiä, jolloin alue täyttyy hapella sekä ravinteilla ja kuona-aineet poistuvat. Rasvasolut alkavat pikkuhiljaa polttamaan sisältöään ja kutistumaan.  
   
 • Imukuppihieronta on loistava apu myös lihaskireyksien hoitoon ja kivunlievitykseen esimerkiksi selässä ja muualla vartalossa.  
   
  Rentouttava imukuppihieronta venyttää lihaksia ja sidekudosta sekä vapauttaa syviä lihaskudoksia lievittäen lihaskipua. Alipaine edistää toksiinien poistumista lihaksesta ja nivelten liikkuvuutta.  
   
 • Hoitomenetelmällä voidaan saada aikaan positiivisia vaikutuksia myös keskivartalossa ja ruuansulatusjärjestelmässä. 
   
  Alipaineen avulla voidaan hajottaa vatsan seudun rasvakertymiä ja auttaa rasvan sulamista keskivartalosta. Imukuppihieronta tehostaa lymfanestekiertoa suolistossa edistäen kuona-aineiden poistumista ja suolen toimintaa. 
   
 • Ulkoisten hyötyjen lisäksi imukuppihieronnalla on myös hermostoa tasapainottava vaikutus. Sen avulla voidaan poistaa jännitteitä ja rauhoittaa.  
   
  Hoidon jälkeen myös mieli on rentoutunut.   

Miltä imukuppihieronta tuntuu?

Imukuppihieronnassa käytetään eri kokoisia imukuppeja, joiden ansiosta hoito voidaan tehdä hellävaraisesti niin vartalolle kuin kasvojenkin herkälle iholle, eikä paine pääse kasvamaan liian suureksi. 

Hoito tuntuu yleensä sekä hieronnan aikana että sen jälkeen miellyttävän lämpimältä, kihelmöivältä ja rentouttavalta. Iho saattaa punoittaa, kun verenkierto vilkastuu.  

Tehokas hieronta saa tuntua, mutta sen ei kuulu sattua; lukuun ottamatta selluliitin käsittelyä, joka voi tuntua ensimmäisillä kerroilla hieman ikävältä.

Entä hieronnan jälkeen?

Hoidon jälkeen asiakkaat tuntevat yleensä olonsa todella rentoutuneeksi. 
 
Imukuppihieronta ei aiheuta ihoärsytystä, vaan poistaa tulehdusta. Hoidosta saattaa kuitenkin jäädä joillekin ihoalueille syvänpunaisia jälkiä, jotka ovat merkkejä kehon nesteiden ja toksiinien aiheuttamasta tukoksesta. Jäljistä ei tarvitse huolestua ja ne häviävät yleensä muutamassa tunnissa tai päivässä. 
 
Hoidon aikana kehon nesteet ja toksiinit lähtevät liikkeelle, minkä vuoksi hieronnan jälkeen on hyvä muistaa juoda runsaasti vettä.  

bellabaci

Kenelle imukuppihieronta sopii?

Hoito sopii sinulle, joka haluat… 

 • vilkastuttaa verenkiertoa, aineenvaihduntaa ja lymfasysteemin toimintaa
 • lievittää lihasjännitystä ja -kipua
 • poistaa kehosta nesteitä, kuona-aineita ja turvotusta
 • vähentää selluliittia
 • parantaa ihon uusiutumiskykyä ja elastisuutta
 • kirkastaa ja parantaa ihon väriä ja rakennetta
 • rentoutua ja edistää hyvänolon tunnetta

Kenelle ei sovi?

Huomioithan, että imukuppihierontaa ei suositella tehtäväksi, mikäli asiakas on heikkokuntoinen, raskaana tai hänellä on korkea verenpaine, diabetes, verenohennuslääkitys, välilevyn pullistuma tai siirtymä, syöpä tai Phlebitis-verisuonitulehdus. Myöskään alueelle, jossa on suonikohjuja ei voida tehdä imukuppihierontaa. 

Bellabaci Villi Vadelmassa

Varaa aika Bellabaci-hoitoon. Teemme Kauneuspuoti Villi Vadelmassa kiinteyttävää imukuppihierontaa sekä koko vartalolle että kasvojen iholle toiveesi mukaan.  
Varaa aikasi täydellisen rentouttavaan ja tehokkaaseen imukuppihierontaan tästä >>