Suoliston kunnon vaikutus ihoon

TERVE IHO:

Terveen ihon ph-arvo on 4,5-5,5 (hapan).  Iho työskentelee itsekseen, jotta se pysyy happamana, tuottaen maitohappoa. Kun ihon ph-arvo nousee, maitohapon tuotanto hidastuu ja sitä kautta bakteerien ja mikrobien monimuotoisuus menee epätasapainoon. Talineritys häiriintyy ja kosteus haihtuu iholta. Tätä aiheuttaa muun muassa vaahtoavat pesuaineineet (Sodium Lauryl Sulfatea sisältävät), suolan käyttö ihonhoidossa ja kosmetiikan säilöntäaineet. Myös mineraaliöljyt häiritsevät ihon luonnollisia prosesseja, koska iho ei saa niistä ravintoaineita, joka taas häiriinnyttää mikrobikantaa ja ihon omaa talineritystä. Siitä seuraa lopulta tulehdustila. Iho vanhenee noin puolet nopeammin tällaisessa tapauksessa.

MIKÄ PITÄÄ IHON PUHTAANA:

Puhdas, terveellinen ruoka (mieluiten luomu), alkoholin kohtuukäyttö ja tupakoimattomuus pitävät kehon emäksisenä. Kehon emäksisyys ja ihon happamuus ovat siis kaiken A ja O.

Ruoalla ja  elintavoillamme on huomattava vaikutus suolistoflooraan.

Suolisto- ja ihoflooraa sisältävän ravinnon ja ihonhoidon uskotaan vaikuttavan ihon hyvinvointiin. Pro- ja prebiootit ovat hyvin tärkeitä tässä.

Ihon bakteeriflooran eli mikrobiomin ylläpito vähentää erilaisia iho-ongelmia, kuten aknea ja ekseemaa. Ihonhoitorutiiniin kannattaa lisätä ulkoisena hoitona erityyppisiä probioottisia ainesosia ihon mikroflooran parantamiseksi.

TERVE JA TOIMIVA SUOLISTO TURVAA IHON HYVINVOINNIN

Kuonan kertymistä elimistöön vältät pitämällä ravinnon emäksisenä, runsaalla vedenjuonnilla ja puhdistavien, emäksisten kasvisten, vihannesten, marjojen ja hedelmien syömisellä.

Vedenjuonti on erittäin suotuisaa ihon hyvinvoinnille, kuten heleydelle ja ihon tekstuurin tasaisuudelle. Ihohuokoset pysyvät paremmin myös auki vedenjuonnin ansiosta, koska aineenvaihdunta on parempaa. Kohtuullinen määrä vettä olisi n. 2 litraa päivässä.

Vihreä tee auttaa tasapainottamaan talintuotantoa ja siitä on ollut apua mm. akne ihoisille, koska tee vaikuttaa myös hormonaaliseen järjestelmään.

Kuidut ovat tärkeässä asemassa suoliston puhtaana pitämisessä. Kuidut imevät itseensä vettä, kuona-aineita ja haitallisia bakteereja. Ruokamassa pysyy kulkevana ja ummetus kurissa. Avainasemassa tässä ovat täysvilja, pavut, omena kuorineen, kuivatut aprikoosit ja luumut, pähkinät, ja psyllium sekä leseet. Ne poistavat suolistosta myös hiivaa.

Myös mustikka, mansikka, mustaherukka, lehtiselleri, lehtivihreät, latva-artisokka, valkosipuli, punajuuri ja lakritsa (ilman sokeria, esim. jauheena) ovat suoliston ystäviä.

Roomansalaatti, lollo rosso, keräsalaatti, yrtit kuten oregano, timjami ja piparminttu, sekä hedelmistä banaani, papaija, viikuna ja taateli.

Tumma suklaa sisältää suuren määrän flavonoideja, antioksidanttiyhdisteitä, jotka auttavat kosteuttamaan ihoa.

Lehtivihreä on hyvin puhdistavaa ja emäksisyyttä lisäävää. Lehtivihreää sisältävät erityisesti lehtikaali, vehnänoras ja spirulina ja chlorella. Kiireiselle hyvä vaihtoehto on viherjauheet, joita löytyy nykyään myös marketeista.

Mausteista salvia, kurkuma ja korianteri ovat tärkeitä.

Jogurtti sisältää pro- ja prebiootteja. Toki lisäisimme pro- ja prebiootteja lisäksi myös tablettina.

Yrttiteet ovat usein dieureettisia, eli nesteitä poistavia. Ne ovat kehon puhdistamisessa myös tärkeitä.

UMMETUS:

Ummetus aiheuttaa vanhojen ruoantähteiden jäämistä suolistoon. Toksiinit, jotka normaalisti olisivat poistuneet kehosta aikoja sitten, jäävät kehoon ja saattavat imeytyä takaisin (paksusuoli on erittäin tehokas takaisinimeyttämisessä; yleensä hyödyllisten asioiden, kuten veden kohdalla).

Jos kuonaa ja ruoantähteitä kertyy kehoon, siitä kärsivät eniten suolisto, iho, maksa ja munuaiset.

HIERONTA:

Hieronta on hyvin vanha ja edelleen hyvin tehokas hoitomuoto. Hyvä 45 minuutin kokovartalohieronta edistää verenkiertoa ja auttaa poistamaan myrkkyjä varsinkin maksasta.

Hieronta vahvistaa myös lisamunuaisten ja munuaisten toimintaa ja rauhoittaa sydäntä ja laukaisee lihasjännitystä.

Hieronnan jälkeen on hyvä juoda litran verran tuoreella sitruunalla tai limetillä maustettua vettä, sillä vesi tehostaa hieronnan puhdistavaa vaikutusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *