Ihon kosteuttaminen; Miten valitsen oikeat tuotteet?

Iho on suurin elimemme ja sen tehtävä on suojata. Sen kautta hikoilemme ja poistamme kuona-aineita. Ihon kosteustasapainolla on merkitystä ja se rakastaakin kosteuttamista oli kyseessä sitten rasvainen, kuiva iho tai siltä väliltä. Kosteuttaminen myös suojaa ja vahvistaa ihoa.

Karkeasti jaotellen ihotyyppejä on kolme: rasvainen, normaali sekä kuiva, atooppinen ihotyyppi. Jokaisen iho on yksilöllinen ja usein sopivien tuotteiden löytämiseen vaaditaan useampien tuotteiden testaamista, jotta juuri oikeat ihonhoitotuotteet löytyvät. Valintaan vaikuttavat siis ihotyyppi, ihon kunto, hoidettava iho-alue ja vuodenaika.

ihon kosteuttaminen

Kuivan ihon kerroksista haihtuu vettä normaalia enemmän, joten se vaatii myös runsaampaa kosteuttamista. Kuiva, atooppinen iho voi puolestaan olla kuiva kausittain tai melkein koko ajan. Runsas ja säännöllinen kosteuttaminen kasvoveden, kosteusvoiteen, seerumin ja öljyn avulla on avain kosteampaan ihoon. Tehostaaksesi kosteutusta voit kerrostaa kasvovettä käsillä ja lisätä kosteusvoiteeseen kasvoöljyä. Myös kosteuttavat kasvonaamiot ovat hyödyllinen apu kuivalle iholle!

Normaali iho on pehmeä, joustava, ja ns. ongelmaton eikä siltä pääse haihtumaan liikaa vettä. Normaalikin iho tarvitsee silti kosteutta pysyäkseen kauniina ja terveenä. Normaalille iholle riittää kuitenkin kevyemmät kosteusvoiteet, varsinkin kesäaikaan.

Ihon kosteuttaminenRasvaista ihoa on hyvä kosteuttaa säännöllisesti, koska ihon kuivuus tuottaa ylimääräistä talia, sillä iho pyrkii aina tasapainoon. Ihon rasvaisuus johtuu talin liikatuotannosta. Rasvainen iho kiiltelee ja ihohuokoset ovat suurentuneet ja iholla on epäpuhtauksia. Jos iho on liian kuiva, se pukkaa talia. Rasvaista ihoa kannattaa kosteuttaa sille tarkoitetuilla kevyillä voiteilla tai seerumeilla.

Kesäaikaan monen iho, jopa atoopikon iho, on paremmassa kunnossa, eikä kosteuttamiseen tarvita paksuja hoitovoiteita. Näin keväällä on hyvä jo aloittaa suojaamaan ihoa aurinkosuojalla.

 

Tuotepaketteja eri ihotyypeille:

EKOPHARMA Tyrni Ikääntyvälle iholle
EKOPHARMA Epäpuhtaalle ja Sekaiholle
EKOPHARMA Herukka Herkälle iholle – hajusteeton
EKOPHARMA Vadelma Pintakuivalle iholle