Hiuspohjan mikroneulaus – apua hiustenlähtöön

Tiesitkö, että hiuspohjan mikroneulauksesta ja oikeista vaikuttavista aineista on mahdollista saada apua hiustenlähtöön?

Tässä artikkelissa käyn läpi hiustenlähtöön vaikuttavia syitä ja kerron, miten sinä voit pyrkiä vaikuttamaan positiivisesti hiustesi kasvuun uudenlaisella hoitomenetelmällä.

Kärsitkö runsaasta hiustenlähdöstä ja hiusten ohenemisesta?

Hiusten harventumisesta ja kaljuuntumisesta kärsii jopa yli puolet suomalaisista yli 50-vuotiaista miehistä ja yli 40–60-vuotiaista naisista. Syynä on usein niin sanottu androgeeninen kaljuuntuminen, jossa aluksi hiukset harventuvat ohimoilta sekä päälaelta ja etenkin miehiltä hiukset voivat lopulta lähteä kokonaan.

Androgeenisen hiustenlähdön lisäksi on kuitenkin myös toinen tyypillinen hiustenlähdön muoto –telogeeninen hiustenlähtö, joka on seurausta elimistön voimakkaasta stressitilasta. Käytännössä kyse on siitä, että hiustupet ovat normaalia pidemmässä lepovaiheessa, mutta toiminta ei ole kokonaan lakannut.

Stressi? Ruokavalio? Ikääntyminen? Miksi hiukset lähtevät?

Telogeenistä hiustenlähtöä voivat aiheuttaa monet erilaiset tekijät. Ikääntymisen mukanaan tuoman luonnollisen estrogeenin vähenemisen lisäksi hiustenlähdön syinä voivat olla esimerkiksi e-pillereihin, synnytykseen tai vaihdevuosiin liittyvät hormonaaliset muutokset. Myös osa sairauksista ja lääkityksistä voivat heikentää hiustenkasvua.

Ruokavaliolla, kivennäisaineilla ja vitamiineilla on myös oma osuutensa asiassa; esimerkiksi raudan tai magnesiumin puute voi näkyä hiustenlähtönä. Niin ikään henkisestä tai fyysisestä rasituksesta aiheutuva kehon stressitila vaikuttaa hiustenkasvuun.

Hiusten katkeilua ja haurastumista voivat aiheuttaa myös vääränlaiset hoitotuotteet ja kovat kemialliset käsittelyt.

Tehokas apu hiustenlähtöön

Hiuksen kasvu voidaan jakaa kolmeen luonnolliseen vaiheeseen: (1) kasvuvaiheeseen, (2) sitä seuraavaan lepovaiheeseen ja (3) lopulta irtoamisvaiheeseen.

Telogeenisessä hiustenlähdössä karvatupilla on normaalia pidempi lepovaihe (2), mikä tarkoittaa, että hiuksen kasvua edellyttävä solujen jakautuminen on päättynyt. Koska telogeenisessä hiustenlähdössä karvatuppien toiminta ei kuitenkaan ole kokonaan lakannut, on kasvuvaihetta aktivoivista hoitomenetelmistä ja -aineista mahdollista saada apua hiustenlähtöön.

Me Kauneuspuoti Villi Vadelmassa olemme ottaneet käyttöön suomalaisen kantasolututkimusryhmän kehittämän BTB13-yhdisteen. Kyseessä on antioksidanttinen tehoaine ja kuljetusmenetelmä, jolla voidaan vaikuttaa kantasolujen uusiutumiseen ja aktiivisuuteen.

Tällä tehokkaalla hoitomenetelmällä viedään patentoitua soluja aktivoivaa BTB13-yhdistettä syvälle dermiksen tasolle, jossa karvatupet sijaitsevat. Mikroneulauksen avulla epidermikseen ja dermikseen muodostetaan niin sanottuja mikrokanavia, joiden kautta BTB13-yhdisteen vaikutus saadaan suoraan epidermiksen alla sijaitsevaan dermikseen saakka.

Mikroneulaus itsessään aiheuttaa hiuspohjaan mikrovaurioita, jotka stimuloivat karvatupen aluetta ja ovat hyväksi kasvulle. BTB13-yhdiste puolestaan vilkastuttaa karvan solujen luonnollista jakaantumista, joka taas edistää hiusten kasvua.

Hiuspohjan mikroneulaus on siis toimenpide, joka yhdistettynä BTB13-soluaktivaattoriin edistää hiuspohjan kuntoa ja aktivoi sen kasvutekijöitä.

Miten hiuspohjan mikroneulaus tehdään ihan käytännössä?

Hiuspohjan mikroneulaushoito aloitetaan aina desinfioinnilla. Mikroneulaus voidaan tehdä vain puhtaaseen hiuspohjaan, jossa ei ole käytetty muotoilutuotteita, joten suosittelen pesemään hiukset kotona ennen hoitoon tuloa. Tarvittaessa voimme pestä hiukset myös hoitolassa.

Puhdistuksen jälkeen hiuspohjaan tehdään kemiallinen kuorinta BTB13 Professional Peel AHA + Lactic Acid -happokuorinnalla, jonka annetaan vaikuttaa noin viiden minuutin ajan. Kuorinta ei satu, mutta sen vaikutusaikana hiuspohjassa saattaa tuntua kihelmöintiä tai nipistelyä.

Vaikutusajan jälkeen käsiteltävät alueet neutralisoidaan suihkuttamalla ja hieromalla hiuspohjaan BTB13 Neutralizing Solution -neutralointinestettä.

Alkupuhdistuksen, kuorinnan ja neutralisoinnin jälkeen siirrytään varsinaiseen mikroneulauskäsittelyyn ja seerumin imeytykseen. Hiuspohjan mikroneulaus on ei-kirurginen toimenpide, jossa pientä steriiliä neulauspäätä (1,5–2 mm) liikutellaan päänahassa. Mikroneulaus muodostaa ihoon mikrokanavia, jolloin jakauksiin levitetty BTB13-seerumi imeytyy syvemmälle hiuspohjaan.

Mikroneulaus ei yleensä aiheuta kipua, mutta hiuspohja voi tuntua kihelmöivältä, kuumottavalta tai herkistyneeltä vielä hoidon jälkeisenä päivänä. Hiuspohjan tehokkaan uudistuksen myötä myös pieni hilseily kuuluu asiaan muutaman päivän ajan hoidon jälkeen.

Mikroneulauksen jälkeen hiuspohjaan hierotaan kihelmöintiä rauhoittava ja hiuspohjaa suojaava naamio, jota ei pestä pois. Lopuksi hiukset kammataan sekä föönataan tarvittaessa ja pitkät hiukset voidaan sitoa esimerkiksi nutturalle.

Kiinnostuitko?

Syystä riippumatta hiustenlähtö on todella stressaavaa jo itsessään – onneksi asian kanssa ei tarvitse jäädä yksin.

Mikroneulaushoidolla voidaan vilkastuttaa solujen uusiutumista, hoitaa ja vahvistaa hiuspohjaa, elvyttää verenkiertoa ja edesauttaa hiusten kasvua sekä ennaltaehkäistä hiusten lähtöä.

Parhaisiin tuloksiin niin tässä kuin monessa muussakin tavoitteessa päästään sarjahoidoilla ja oikeanlaisella kotihoidolla, johon saat ohjeet hoitolastamme. Tulokset vaativat pitkäjänteisyyttä mutta rohkaisevat jatkamaan.